Pohjoismaiden johtava toimittaja

Laajamittaiset prosessiteollisuuden investointihankkeet

Olemme erikoistuneet palvelemaan prosessiteollisuuden suuria sijoittajia akku-, kemian-, sellu- ja kaivosteollisuudessa.


Investoinnit


Tyypillinen investointi, johon Fineweld osallistuu, on yleensä kooltaan muutamasta sadasta miljoonasta eurosta jopa miljardiin euroon.Toimitukset


Keskitymme suuriin toimituksiin. Fineweldin tyypillinen toimitus on 10–50 M€.


Projektit


Keskitymme toimittamaan 1–4 projektia vuodessa, jotta pystymme palvelemaan asiakkaitamme mahdollisimman hyvin.Menestys


Fineweld on useaan otteeseen valittu yhdeksi Suomen menestyneimmistä yrityksistä.Projektinhallinta

Yksinkertaistettu kaaos

Suuret investointihankkeet ovat erittäin monimutkaisia ja yleensä erittäin haastavia hallita. Fineweld on luonut oman projektinhallintajärjestelmänsä, jossa suuret projektit jaetaan hallittavissa oleviin kokonaisuuksiin. Emme yritä hallita kymmeniätuhansia yksiköitä työmaalla, vaan projekti jaetaan hallittavaan määrään kokonaisuuksia, mikä helpottaa aikataulutusta, valmistuksen hallintaa, asennusten hallintaa sekä kustannushallintaa.


Me ajattelemme eri tavalla


Fineweld on muovannut perinteisen laitosrakentamisen uusiksi luomallaan puolimodulaarisella laitosrakennuskonseptilla.

Putkistot, teräsrakenteet, prosessilaitteet, instrumentointi ja sähköistys asennetaan modulaarisiin kokonaisuuksiin, joita voidaan valmistaa tehokkaasti konepajalla ja asentaa lyhyessä ajassa työmaalla. Tällä säästetään sekä aikaa että rahaa. Perinteisempää asennustapaa käytetään kohteissa, joihin se soveltuu.


Kun työmaan asennustyöt tehdään oikein, voidaan työvoiman käytössä saavuttaa jopa 50 % säästö perinteiseen asennustapaan verrattuna.

Osaaminen

Osaaminen on
avain menestykseen

Fineweldin menestyksen tärkein yksittäinen osatekijä on sopiva sekoitus ihmisiä, joilla on oikea kokemus ja oikeaa osaamista. Muita Fineweldin menestyksen kulmakiviä ovat omat tehokkaat projektinhallintajärjestelmämme ja työpajamme sekä suoraviivaiset valmistus- ja asennusprosessit.

Fineweldillä kohtaat aina ihmisiä, jotka haluavat suorittaa tehtävänsä parhaalla mahdollisella tavalla.


Logistiikka


Fineweldin työpaja sijaitsee lähellä tärkeitä meri-, tie- ja rautatieyhteyksiä, mikä takaa tehokkaat toimitukset myös suuriin hankkeisiin.


Referenssit

Asiakkaamme

Koko toimintahistoriamme, tyypillisiä asiakkaitamme ovat ollut joko suuri pörssiin listautuneet tai perheomisteisen kansainväliset yhtiöt. Asiakkaita on kemianteollisuudesta, akkukemikaalien tuottajista, sellun ja paperin sekä metallin tuottajista ja kaivosteollisuudesta.

Suurimpia asiakkaitamme ovat muun muassa:
Northvolt, LKAB, Metsä Group, Terrafame, Stora Enso, Boliden, Yara, SCA, First Quantum Minerals ja Billerud Korsnäs.

Customer Zonesta eli asiakkaan alueelta löytyy tarkempia tietoja ja videoita referensseistämme.

Katso videoita

Me teemme asiakkaillemme projekteista vaivattomia


Asiakkaidemme yhteinen nimittäjä on, että tuotanto on heidän ydinliiketoimintaansa. Suuret investoinnit uuteen kapasiteettiin ovat pyrkimyksiä, joihin ei ryhdytä joka vuosi.

Me toteutamme ainoastaan laajamittaisia investointihankkeita ja pystymme auttamaan asiakkaitamme omalla osaamisellamme ja kokemuksellamme sekä työkaluillamme, joita kehitämme edelleen päivittäin.

Katso Customer Zone
Akkuteollisuus
Northvolt

Northvolt

Lue lisää
Kaivosteollisuus
Terrafame

Terrafame

Lue lisää
Putkisillat
Modulaariset putkisillat

Modulaariset putkisillat

Lue lisää


Yritys

Tarinamme

Fineweld perustettiin vuonna 1988 ja aivan alusta asti se on palvellut investoivaa prosessiteollisuutta. 2000-luvun alusta lähtien, olemme keskittyneet puhtaasti suuriin pohjoismaisiin investointihankkeisiin.

1988


Tmi Hitsausapu Matti Laitinen perustettiin


1996


Yrityksen nimi muutettiin Fineweld Oy:ksi.


1995-1999


Pieniä kunnossapitoprojekteja Kokkolan teollisuusalueella. Projektin henkilökunta 30–50 h.


1999


Ensimmäinen suurempi paikallinen investointiprojekti Kemara Fine Chemicalsille, projektin henkilökunta ylitti 50 henkilön rajan.


2003


Ensimmäinen yli 10 M€ projekti UPM:n Pietarsaarien tehtaalla.


2006


Yli 20 M€ toimitus LKAB:lle Ruotsiin. Ensimmäinen suuri vientihanke.


2010


Fineweld Sverige AB eli tytäryhtiö Ruotsiin perustettiin.


2012


Liikevaihto yli 60 M€ neljästä suuresta investointihankkeesta.


2020


Yhtiön historian suurin sopimus Northvoltin akkukemikaalitehdas Ruotsissa.


Uutiset

13.03.2023

Fineweld Oy uusii tuotantoprosessejaan

Lue lisää

05.01.2022

Fineweld Oy nimitti uuden toimitusjohtajan

Lue lisää

16.08.2021

Fineweld toimittaa putkisillat Kemin biotuotetehtaalle

Lue lisää

16.08.2020

Fineweld valittiin avaintoimittajaksi Northvoltin akkutehdasprojektiin

Lue lisää

13.03.2023

Fineweld Oy uusii tuotantoprosessejaan

Nämä investoinnit auttavat Fineweldiä kehittämään innovatiivisia menetelmiä ja ratkaisuja teollisuusputkistojen valmistukseen sekä vahvistamaan yrityksen asemaa vaativien teollisuusprojektien tarjoajana tulevaisuuden tärkeissä sektoreissa, kuten akkukemikaalien, vedyn ja hiilivapaan teräksen tuotannossa. Kehitysprojekti on Euroopan unionin osarahoittama.

Piditkö uutisesta? Jaa se verkostossasi!


05.01.2022

Fineweld Oy nimitti uuden toimitusjohtajan

Sundqvist on koulutukseltaan tuotantotalouden ja käyttötekniikan insinööri. Ennen nimitystään toimitusjohtajaksi Sundqvist on toiminut Fineweld Oy:llä yli 10 vuotta projektipäällikkönä vastaten muun muassa yhtiön historian suurimmasta toimituksesta Northvoltin akkutehtaalle Skellefteåån.

Fineweldin aiempi toimitusjohtaja, yrittäjä Matti Laitinen, jatkaa emoyhtiön FW Capital Oy:n hallituksen puheenjohtajana ja konsernin toimitusjohtajana.

”Nyt oli hyvä hetki tuoda vahvemmin projektiosaamista yhtiön johtoon ja tämä ratkaisu vahvistaa entisestään Fineweldiä yhtenä Pohjoismaiden johtavana projektitoimitusten erikoistalona.”, toteaa yrittäjä Matti Laitinen.

Fineweld Oy on yksi johtavista Pohjoismaisista projektitoimitusten erikoisosaajista, keskittyen isoihin prosessiteollisuuden toimituksiin akku-, kemikaali-, metsä-, metalli- ja kaivosteollisuudessa.

Lisätietoja:

FW Capital Oy, Group CEO Matti Laitinen, Puh. +358 40 086 0914+358 40 086 0914 ja
Fineweld Oy, CEO Daniel Sundqvist, Puh. +358 40 823 5163+358 40 823 5163

Piditkö uutisesta? Jaa se verkostossasi!


16.08.2021

Fineweld toimittaa putkisillat Kemin biotuotetehtaalle

Fineweldin suunnittelema ja edelleen kehittämä putkisiltamoduulikonsepti on herättänyt suurta kiinnostusta teollisuudessa. Erityisen kiinnostuneita ovat metsäteollisuuden suuryhtiöt, joilla on miljardien eurojen investointihankkeita. Yrittäjä ja Fineweldin perustaja, Matti Laitinen, kommentoi hankintaa seuraavasti:

“Tämä on viimeisten viiden vuoden aikana jo kolmas suuri putkisiltaprojekti, johon meidät on valittu toimittajaksi. Tuntuu todella hienolta, että osallistuttuamme kahteen Ruotsin suurimpaan metsäteollisuuden projektiin, me saimme sopimuksen myös tähän Metsä Fibre/Groupin Kemin biotuotetehdasprojektiin, joka tällä hetkellä on ehdottomasti Suomen suurin ja kiinnostavin hanke. Tämä todistaa sen, että jos uskallat toimia hieman eri tavoin kuin kilpailijasi ja keskityt vaativien projektien toimituksiin, suomalaisilla yrityksillä on jatkossakin mahdollisuus osallistua tällaisiin megaluokan hankkeisiin.”

Projekti alkaa välittömästi ja asennukset työmaalla alkavat ensi vuoden alussa. Koko projektin pitäisi valmistua vuoden 2023 puolessavälissä.

Piditkö uutisesta? Jaa se verkostossasi!


16.08.2020

Fineweld valittiin avaintoimittajaksi Northvoltin akkutehdasprojektiin

Fineweldin omistaja ja toimitusjohtaja Matti Laitinen on erittäin onnellinen kuvatessaan Fineweldin historian suurinta sopimusta.

“Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus toimia uranuurtajana aivan uuden tyyppisen teollisuuden rakentamisessa Euroopan mittakaavassa. Tämä hanke antaa meille erinomaisen mahdollisuuden osoittaa jo todistetut taitomme laajamittaisissa teollisuushankkeissa ja luoda konsepti, jolla voidaan rakentaa useita samantyyppisiä tuotantolinjoja tuleviin investointeihin Skellefteåssa ja mahdollisesti myös muissa kohteissa Euroopassa. Tämä projekti yksin kestää yli kaksi vuotta ja antaa meille hienon mahdollisuuden nostaa yrityksemme uudelle tasolle.”

Projekti toteutetaan allianssissa ABB:n ja Swecon kanssa. Sweco vastaa suunnittelusta ja ABB toimittaa laitoksen sähköistyksen, instrumentoinnin ja automaation.

Piditkö uutisesta? Jaa se verkostossasi!


Yhteystiedot

Ota yhteyttä

FINEWELD OY


Ahertajantie 6
67800 Kokkola
Suomi
Y-tunnus: 1064488-9

VERKKOLASKUT
Verkkolaskuosoite: 003710644889
Operaattori: Maventa
Operaattorin tunnus: 003721291126

FINEWELD Sverige ab


c/o FW Capital Oy
Ahertajantie 2
67800 Kokkola
Suomi
Y-tunnus: 556810-2395

VERKKOLASKUT
Verkkolaskuosoite: 003710644889
Operaattori: Maventa
Operaattorin tunnus: 003721291126
TAI
Verkkolaskuosoite: 75255681023950101
Operaattori: PEPPOLHenkilökunta