Fineweld vald som nyckelleverantör för Northvolts batterifabriksprojekt

16.08.2020

Fineweld vald som nyckelleverantör för Northvolts batterifabriksprojekt
Finewelds omfattande erfarenhet från storskaliga industriinvesteringsprojekt tillsammans med den unika halvmodulära anläggningsbyggnadsprocessen har övertygat den svenska gröna energipionjären Northvolt att välja Fineweld som en viktig leverantör för att bygga en batteritillverkningsanläggning till Skellefteå, Sverige. Finewelds leverans är en viktig del av en aktiv materialproduktionsprocess för battericellstillverkning.

Finewelds ägare och VD Matti Laitinen är oerhört nöjd med att beskriva det största kontraktet i Finewelds historia.

“Detta är en unik möjlighet för oss att vara en pionjär när det gäller att bygga en helt ny industri i europeisk skala. Detta projekt är ett utmärkt tillfälle för oss att visa vår beprövade kompetens i stora industriprojekt och skapa ett koncept för att bygga en rad liknande processlinjer för kommande investeringar i Skellefteå och eventuellt på andra europeiska orter. Enbart detta projekt kommer att ta mer än två år och det ger oss en stor möjlighet att lyfta vårt företag till en ny nivå.”

Projektet kommer att genomföras i ett allianskontrakt med ABB och Sweco. Sweco tar ansvar för projekteringen. ABB kommer att leverera elektrifiering, instrumentering och automatisering av anläggningen.

Dela med ditt nätverk