Fineweld valittiin avaintoimittajaksi Northvoltin akkutehdasprojektiin

16.08.2020

Fineweldin laaja kokemus teollisuuden mittavista investointihankkeista sekä sen ainutlaatuinen puolimodulaarinen laitosrakennusprosessi ovat vakuuttaneet ruotsalaisen vihreän energian pioneerin Northvoltin valitsemaan Fineweldin keskeiseksi toimittajaksi akkutehtaan rakentamisessa Skellefteåån Ruotsiin. Fineweldin toimitus on pääosa aktiivimateriaalin tuotantoprosessista akkukennojen tuotantoa varten.
Fineweldin omistaja ja toimitusjohtaja Matti Laitinen on erittäin onnellinen kuvatessaan Fineweldin historian suurinta sopimusta.

“Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus toimia uranuurtajana aivan uuden tyyppisen teollisuuden rakentamisessa Euroopan mittakaavassa. Tämä hanke antaa meille erinomaisen mahdollisuuden osoittaa jo todistetut taitomme laajamittaisissa teollisuushankkeissa ja luoda konsepti, jolla voidaan rakentaa useita samantyyppisiä tuotantolinjoja tuleviin investointeihin Skellefteåssa ja mahdollisesti myös muissa kohteissa Euroopassa. Tämä projekti yksin kestää yli kaksi vuotta ja antaa meille hienon mahdollisuuden nostaa yrityksemme uudelle tasolle.”

Projekti toteutetaan allianssissa ABB:n ja Swecon kanssa. Sweco vastaa suunnittelusta ja ABB toimittaa laitoksen sähköistyksen, instrumentoinnin ja automaation.

Piditkö uutisesta? Jaa se verkostossasi!